Η ιστορία της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας

Ιστορικό υλικό από σημαντικές εκδηλώσεις της Εταιρείας

Η Ελληνική Προσθετική Εταιρεία (ΕΛΛ.Π.Ε.) ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου του 1965, με την επωνυμία "ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"
Ιδρυτικά μέλη της  "ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", είναι κατ’ αλφαβητική σειρά οι ακόλουθοι Οδοντίατροι:
Αδάμ Κωνσταντίνος,Αδάμ Αριστοτέλης, Αδάμ Έμανουήλ, Βασιλείου Αριστείδης, Βλησίδης Δημήτριος, Βογιατζής Δημήτριος, Δημητρίου Πύρος, Ευστρατιάδου-Σπυροπούλου  Μερόπη, Ζαχαρία-Ζήκου Όλγα, Θεοδωρόπουλος Κων/νος, Κοψιαύτης Κων/νος, Μαργέτη Αναστασία, Μιχαλέτος Γεώργιος, Μπάκουλη - Πολυκράτη Γεωργία, Ξυνογαλάς Γεώργιος, Παΐζης Γεώργιος, Σιούγας Αλέξανδρος, Σπυρόπουλος Δημήτριος, Τσούτσος Ανδρέας, Τσουκανέλης Αλέξανδρος.
Πρώτος πρόεδρος της Ε.Ο.Π.Ε. εκλέχτηκε  ο καθηγητής Κωσταντίνος Αδάμ και η εναρκτήριος συνεδρία της εταιρείας έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του κεντρικού Πανεπιστημίου την Πέμπτη 03/03/1966 στις  8.00 το βράδυ.
Η πρωτη περιφερική σύνοδος της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ οργανώθηκε επίσης το 1966, στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του τοπικού Οδοντιατρικού συλλόγου κ. Σταυρόπουλο με μορφή σεμιναρίου Οδοντικής Προσθετικής. Τον καθηγητή Κωσταντίνο Αδαμ διαδέχτηκε στην προεδρία ο Τάσος Τσέλλος το 1972 και στη συνέχεια ο καθηγητής ΑνδρέαςΤσούτσος. Μετα το 1974 μεσολάβησε μια περίοδος ανάσχεσης της λειτουργίας της εταιρείας, η οποία κράτησε αρκετά χρόνια.
Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ δραστηριοποιήθηκε εκ νέου το 1983 με πρόεδρο τον καθηγητή Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, τον οποίο διαδέχτηκε στη συνέχεια ο καθηγητής Πύρρος Δημητρίου (1987).  Ακολούθησε ενας νέος κύκλος προεδρίας των καθηγητών Δημητρίου (1990), Τσούτσου (1993), και Αντωνόπουλου (1996).
Το 1999 πρόεδρος της ΕΟΠΕ έγινε ο καθηγητής Αστέριος Δουκουδάκης και το 2002 ο καθηγητής Παύλος Οικονόμου.

Το 2005 πρόεδρος της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ έγινε ο Αναπλ. καθηγητής Μιχάλης Τζάκης. Ο κύριος στόχος της πρώτης θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου με πρόεδρο τον Μ. Τζάκη, ήταν η οργάνωση του EPA 2007, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα με πρόεδρο του EPA τον καθηγητή Α. Δουκουδάκη. Επίσης αποφασίστηκε η ανανέωση του καταστατικού της ΕΟΠΕ, η οποία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα δραστηριότητα και ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2010.  Το νέο καταστατικό της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα μας