Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζω το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας για το 2011.
Η εταιρεία μας, σύμφωνα και με το νέο καταστατικό της, παραμένει προσηλωμένη σε όλους τους στόχους της, με κυρίαρχο τη βελτίωση του επιπέδου της Προσθετικής στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, φροντίζουμε για την βελτίωση και την ανανέωση της εταιρείας, σε όλα τα επίπεδα, με κύριο μέλημα τη διεύρυνση της βάσης της και την ευρύτερη απήχηση των δραστηριοτήτων της.  Στα πλαίσια αυτά κινήθηκαν οι δραστηριότητες μας, όλα αυτά τα χρόνια, που μου έγινε η τιμή να είμαι πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΛΠΕ.
Συγκεκριμένα:

  1.  Συνεχίσαμε την οργάνωση του παραδοσιακού πλέον,  Ετήσιου Περιφερικού  Συνεδρίου, με πίστη ότι αυτό το συνέδριο μπορεί και πρέπει να προσφέρει επιμόρφωση με σύγχρονα κλινικά θέματα στους συναδέλφους που ασκούν το λειτούργημα τους στην  περιφέρεια.
  2. Βοηθάμε ουσιαστικά τη δημιουργία επιστημονικών σχέσεων μεταξύ των δύο Οδοντιατρικών Σχολών της χώρας, φιλοξενώντας κάθε χρόνο  (φέτος είναι προγραμματισμένη η τρίτη συνάντηση), συζητήσεις μεταξύ του προσωπικού τους, που γίνονται μάλιστα  σε ιδιαίτερα παραγωγικό και ωφέλιμο περιβάλλον.
  3. Βοηθάμε ουσιαστικά νέους συναδέλφους προσφέροντας χορηγίες για διεθνείς ανακοινώσεις (κυρίως στο European Prosthodontic Association), για μια ουσιαστική παρουσία της ΕΛΛΠΕ στο διεθνή χώρο που αφορά  το  μέλλον της Προσθετικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
  4. Προσπαθούμε να εκσυγχρονίσουμε τη γραμματεία μας μέσω και του διαδικτυακού μας τόπου. Αυτή η προσπάθεια είναι ακόμη στο ξεκίνημα της και είναι αλήθεια πως δεν έχει ακόμη φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Ζητάμε, με την ευκαιρία, συγγνώμη από τους συναδέλφους, για τις καθυστερήσεις και ελπίζουμε πως άμεσα θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε σημαντικά και σε αυτό τον τομέα.
  5. Η ομάδα μελέτης «Ενδομυλική Αποκατάσταση» λειτουργεί θαυμάσια, έχει οργανώσει ήδη αρκετές και πολύ πετυχημένες,  συναντήσεις και ελπίζω πως με τη δυναμική που έχει θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο.
  6. Στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία κρατάμε όλα τα κόστη, που αφορούν τις δραστηριότητες της ΕΛΛΠΕ, σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο, τόσο στις ημερίδες και τα συνέδρια μας, όσο και στην ετήσια συνδρομή μας με στόχο η παρουσία όλων μας στις εκδηλώσεις της ΕΛΛΠΕ να είναι μόνο απόλαυση και να μην προβληματίζει η οικονομική επιβάρυνση.

Από τη θέση του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ καλώ όλους τους συναδέλφους -όπου και αν εργάζονται-  να πλαισιώσουν για άλλη μια χρονιά τις δραστηριότητες μας, για τη βελτίωση τόσο της θέσης όσο  και της ποιότητας της Προσθετικής στην χώρα μας προς όφελος των ασθενών μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Μιχάλης Γερ. Τζάκης (Δρ. Οδ/κης, Ph D)
Αν. Καθηγητής ΕΚΠΑ