Μένη Χατζηνικολάου

Η Χαριτωμένη Χατζηνικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Κορυδαλλού με Άριστα. Το ίδιο έτος εισήχθη στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, από την οποία αποφοίτησε με το βαθμό “Λίαν Καλώς”, το 2008. Το 2009 ξεκίνησε το Ιδιωτικό της Ιατρείο στον Κορυδαλλό το οποίο λειτουργεί έκτοτε.

Τα επόμενα έτη εργάστηκε ως Άμισθη Επιστημονική Συνεργάτις του Εργαστηρίου της Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας και το 2011 εισήχθη στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Προσθετικής του ίδιου Πανεπιστημίου, στο οποίο ολοκλήρωσε την Κλινική της άσκηση το 2014.

Το 2015 στα πλαίσια εκπόνησης της διπλωματικής της εργασίας συνεργάστηκε με το τμήμα Ειδικών Ιατρείων Απομυελινωτικών Νοσημάτων του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, όπου μέχρι σήμερα παραμένει ως επιστημονικός συνεργάτης .

Στις μέρες μας εργάζεται σαν Επιστημονική Συνεργάτις της Προσθετικής στην Κλινική Συνολικής Αντιμετώπισης Ασθενών της Οδοντιατρικής Σχολής.

Έχει λάβει ενεργά μέλος σε πολλές επιστημονικές συναντήσεις με ερευνητική εργασία ή ομιλία, ενώ είναι συγγραφέας αρκετών ξενόγλωσσων Οδοντιατρικών Εργασιών.

Είναι μέλος της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρίας (ΕΛΛΠΕ), και της ΕυρωπαΪκής Εταιρίας Οστεοενσωμάτωσης (Εuropean Αssotssiation of Οsteointegration, EAO).

Πεδία πρόσφατης δραστηριότητας της αποτελούν η άμεση τοποθέτηση και άμεση φόρτιση οδοντικών εμφυτευμάτων, η αποκατάσταση Οδοντικών φραγμών με ολοκεραμικές αποκαταστάσεις καθώς και η οδοντιατρική περίθαλψη κατ΄οίκον σε ασθενείς με αναπηρία.