Ιστορική αναδρομή
2021

Διοργανώνεται στην Ελλάδα υπό την προεδρία της κ. Φ. Καμποσιώρα,  το 44th European Prosthodontic Association Conference. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε  στις 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2021, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο από Ευρωπαϊκή Προσθετική Εταιρεία. Συνδιοργανωτής ήταν η Ελληνική Προσθετική Εταιρεία. Το συνέδριο αποτέλεσε το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός μετά την πανδημία, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 800 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

2019

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2019, η κ. Φώφη Καμποσιώρα,  Επίκουρη Καθηγήτρια Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Προσθετικής Οδοντιατρικής (European Prosthodontic Association – EPA).

 

2016

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου εκλέγεται Πρόεδρος της ΕΛΛΠΕ, θέση στην οποία θα παραμείνει μέχρι το Νοέμβριο 2022. Η προεδρία του χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων από ιδιαίτερα αυξημένη εκπαιδευτική δραστηριότητα, αφού κατά τη διάρκεια της δημιουργήθηκαν οι εκπαιδευτικοί κύκλοι δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως σεμιναρίων, όπως Do2Learn, Showtime by GrProS, Greeks Abroad, Rising Stars by GrProS, με τη συμβολή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Πραγματοποιήθηκαν έτσι περισσότερα από 70 webinars, κερδίζοντας το στοίχημα της συνεχούς ενημέρωσης και επιμόρφωσης των οδοντιάτρων, ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Κατά την διάρκεια της προεδρίας του κ. Παπαβασιλείου ιδρύθηκε επίσης το Study Club by GrProS, όπου συμμετέχουν οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος Προσθετικής του ΕΚΠΑ.

Με το βλέμμα στραμμένο στην εκπαίδευση και την εξωστρέφεια, η ΕΛΛ.Π.Ε. έδωσε το «παρόν» σε διάφορες πανελλήνιες και περιφερειακές εκδηλώσεις, καθώς και σε συνέδρια άλλων επιστημονικών φορέων (Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο, Ημερίδες ΟΣΑ, Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο και Οδοντιατρικό Συνέδριο Δωδεκανήσου, HAOMS κ.α.). Δόθηκε επίσης έμφαση στην ενδυνάμωση των σχέσεων με επιστημονικούς φορείς του εξωτερικού, όπως της European Prosthodontic Association της οποίας το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την ΕΛΛΠΕ με τεράστια επιτυχία το Σεπτέμβριο’21 και της Digital Dentistry Society της οποίας το συνέδριο συνδιοργανώθηκε στη Ρόδο τον Οκτώβριο’22 με εξίσου μεγάλη επιτυχία. Η ΕΛΛ.Π.Ε. υπέγραψε επίσης το 2022 μνημόνιο συνεργασίας με την American Prosthodontic Society, στο Chicago, USA.

Τέλος η ΕΛΛ.Π.Ε. πιστή στον εκπαιδευτικό της προσανατολισμό απέκτησε κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων και διατηρεί μέχρι σήμερα την ιδιότητα του Παρόχου Σ.Ε.Ε.Ο. (Συνεχούς Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων).

2015

Η περίοδος από το 2005 έως και το 2015 χαρακτηρίζεται από τις προεδρίες του Μιχάλη Τζάκη και την αμέριστη βοήθεια του Αστέριου Δουκουδάκη. Τα πλέον σημαντικά σημεία αυτής της περιόδου είναι η δημιουργία του Study Club Ενδομυλικής αποκατάστασης που εξελίχθηκε σε μια σειρά ιδιαίτερα επιτυχημένων webinars, καθώς επίσης και η οικονομική ενίσχυση των Μεταπτυχιακών φοιτητών Προσθετικής για συμμετοχή σε Διεθνή Συνέδρια.

2005

Το 2005 πρόεδρος της ΕΛΛ.Π.Ε έγινε ο Αναπλ. καθηγητής Μιχάλης Τζάκης. Κύριος στόχος της πρώτης θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου με πρόεδρο τον Μ. Τζάκη, ήταν η οργάνωση του EPA 2007, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα με πρόεδρο του EPA τον καθηγητή Α. Δουκουδάκη. Επίσης αποφασίστηκε η ανανέωση του καταστατικού της ΕΟΠΕ, η οποία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα δραστηριότητα και ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2010.

1983

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ δραστηριοποιήθηκε εκ νέου το 1983 με πρόεδρο τον καθηγητή Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, τον οποίο διαδέχτηκε στη συνέχεια ο καθηγητής Πύρρος Δημητρίου (1987).  Ακολούθησε ενας νέος κύκλος προεδρίας των καθηγητών Δημητρίου (1990), Τσούτσου (1993), και Αντωνόπουλου (1996).

1972

Τον καθηγητή Κωσταντίνο Αδαμ διαδέχτηκε στην προεδρία ο Τάσος Τσέλλος το 1972 και στη συνέχεια ο καθηγητής ΑνδρέαςΤσούτσος.
Μετα το 1974 μεσολάβησε μια περίοδος ανάσχεσης της λειτουργίας της εταιρείας, η οποία κράτησε αρκετά χρόνια.

1965

Η Ελληνική Προσθετική Εταιρεία (ΕΛΛ.Π.Ε.) ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου του 1965, με την επωνυμία “ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ” . Πρώτος πρόεδρος της Ε.Ο.Π.Ε. εκλέχτηκε  ο καθηγητής Κωσταντίνος Αδάμ και η εναρκτήριος συνεδρία της εταιρείας έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του κεντρικού Πανεπιστημίου την Πέμπτη 03/03/1966.