ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΥ

Η Ασπασία Σαραφιανού κατέχει την θέση του  Γραμματέα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Προσθετικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική  Σχολή του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1986, όπου και παρακολούθησε το  Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Εργαστηρίου Ακίνητης Προσθετικής και Προσθετικής Εμφυτευματολογίας. Έλαβε την ειδικότητα της  Προσθετικής από το University of Alabama at Birmingham των ΗΠΑ το 1992 και στη συνέχεια απέκτησε το Διδακτορικό της Δίπλωμα  από την Οδοντιατρική Σχολή του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1995.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε χρηματοδοτούμενα Ερευνητικά Προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα  σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά στους τομείς των Οδοντιατρικών Βιοϋλικών, της Εμφυτευματολογίας και της Προσθετικής. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια με διαλέξεις και παρουσιάσεις σε σημαντικό αριθμό Διεθνών και Ελληνικών Οδοντιατρικών Συνεδρίων καθώς και σε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα με έμφαση στην Προσθετολογία, την Επανορθωτική Οδοντιατρική και την Προσθετική Εμφυτευματολογία.