Ασπασία Σαραφιανού

Η Ασπασία Σαραφιανού είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τομέα Προθετολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική  Σχολή του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και παρακολούθησε το  Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Εργαστηρίου Ακίνητης Προσθετικής και Προσθετικής Εμφυτευματολογίας. Ειδικεύτηκε στην Προσθετική στο University of Alabama at Birmingham των ΗΠΑ (Certificate in Prosthodontics, 1992). Απέκτησε το Διδακτορικό της Δίπλωμα  από την Οδοντιατρική Σχολή του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1995.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε χρηματοδοτούμενα Ερευνητικά Προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά στους τομείς των Οδοντιατρικών Βιοϋλικών, της Εμφυτευματολογίας και της Προσθετικής. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε σημαντικό αριθμό Διεθνών και Ελληνικών Οδοντιατρικών Συνεδρίων καθώς και σε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα με έμφαση στην Προσθετολογία, την Επανορθωτική Οδοντιατρική και την Προσθετική Εμφυτευματολογία.