ΦΩΦΗ ΚΑΜΠΟΣΙΩΡΑ

H Φώφη Καμποσιώρα κατέχει τη θέση της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Προσθετικής, της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Adjunct Professor του University of Siena, Italy. Έλαβε το πτυχίο της Οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε Master of Science από το University of North Carolina  at Chapel Hill των Η.Π.Α. Στη συνέχεια έλαβε το Διδακτορικό της από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι τ. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Προσθετικής Εταιρείας (EPA). Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας. Είναι Πιστοποιημένη Προσθετολόγος από την Ευρωπαϊκή Προσθετική Εταιρεία (EPA). Τα τελευταία 30 χρόνια διεξάγει έρευνα στους τομείς των βιοϋλικών, της κλινικής προσθετικής, της αισθητικής οδοντιατρικής και των εμφυτευμάτων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 80 επιστημονικές εργασίες. Έχει δώσει διαλέξεις σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως. Είναι κριτής στο Journal of Prosthodontics, στο Journal of Prosthetic Dentistry, στο Journal of Esthetic and Restorative Dentistry, στο Journal of Oral Rehabilitation κ.ά. Η Φώφη Καμποσιώρα διατηρεί από το 1995 Ιδιωτικό Ιατρείο που εξειδικεύεται στην προσθετική, την αισθητική οδοντιατρική και τα εμφυτεύματα.

ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΥ

Η Ασπασία Σαραφιανού κατέχει την θέση του  Γραμματέα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Προσθετικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική  Σχολή του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1986, όπου και παρακολούθησε το  Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Εργαστηρίου Ακίνητης Προσθετικής και Προσθετικής Εμφυτευματολογίας. Έλαβε την ειδικότητα της  Προσθετικής από το University of Alabama at Birmingham των ΗΠΑ το 1992 και στη συνέχεια απέκτησε το Διδακτορικό της Δίπλωμα  από την Οδοντιατρική Σχολή του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1995.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε χρηματοδοτούμενα Ερευνητικά Προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα  σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά στους τομείς των Οδοντιατρικών Βιοϋλικών, της Εμφυτευματολογίας και της Προσθετικής. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια με διαλέξεις και παρουσιάσεις σε σημαντικό αριθμό Διεθνών και Ελληνικών Οδοντιατρικών Συνεδρίων καθώς και σε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα με έμφαση στην Προσθετολογία, την Επανορθωτική Οδοντιατρική και την Προσθετική Εμφυτευματολογία.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου κατέχει τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή Προσθετικής, της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Adjunct Professor του University of Siena, Italy. Έλαβε το πτυχίο της Οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε Master of Science από το University of North Carolina  at Chapel Hill των Η.Π.Α. Στη συνέχεια έλαβε το Διδακτορικό του από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Honorary Treasurer και Μέλος του Specialization Committee της Ευρωπαϊκής Προσθετικής Εταιρείας (EPA). Είναι Ταμίας της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας. Είναι Πιστοποιημένος Προσθετολόγος από την Ευρωπαϊκή Προσθετική Εταιρεία (EPA). Τα τελευταία 30 χρόνια διεξάγει έρευνα στους τομείς των βιοϋλικών, της κλινικής προσθετικής, της αισθητικής οδοντιατρικής και των εμφυτευμάτων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 80 επιστημονικές εργασίες. Έχει δώσει διαλέξεις περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως. Είναι κριτής στο Journal of Prosthodontics, στο Journal of Prosthetic Dentistry, στο Journal of Esthetic and Restorative Dentistry, στο Journal of Oral Rehabilitation κ.ά. Ο Γιώργος Παπαβασιλείου διατηρεί από το 1995 ιδιωτικό Ιατρείο που εξειδικεύεται στην προσθετική, την αισθητική οδοντιατρική και τα εμφυτεύματα.

ΜΕΝΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 2008 και ξεκίνησε το ιδιωτικό της ιατρείο. Το 2014 ολοκλήρωσε το τριετές Μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Προσθετική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέχρι σήμερα παραμένει Επιστημονικός συνεργάτης στο Ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε τοπικά και διεθνή συνέδρια και ασχολείται με τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση οδοντιάτρων σχετικά με την Προσθετική και την Εμφυτευματολογία. Επιστημονικές εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ συμμετέχει στη συντακτική ομάδα διαφόρων οδοντιατρικών περιοδικών. Τα πρόσφατα πεδία δραστηριοποίησης της είναι η ψηφιακή αποτύπωση, σχεδίαση και κατασκευή προσθετικών αποκαταστάσεων, η κατάρτιση πρωτοκόλλου για την άμεση τοποθέτηση και άμεση φόρτιση οδοντικών εμφυτευμάτων όπως και η αποκατάσταση σοβαρά αποδιοργανομένων οδοντικών φραγμών με ολοκεραμικές προσθέσεις.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Ιωάννης Παπαθανασίου είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ και του τριετούς μεταπτυχιακού προγράμματος Κλινικής Εξειδίκευσης στην Προσθετική (M.Sc Prosthodontics) της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Για τις μεταπτυχιακές του σπουδές τιμήθηκε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Από το 2019 είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Επίσης, έχει μετεκπαιδευθεί στην Εμφυτευματολογία στο New York University (NYU) College of Dentistry Linhart Continuing Dental Education Program (2018) και συμμετέχει διαρκώς ως εκπαιδευτής σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια Εμφυτευματολογίας και Προσθετικής καθώς και στην κλινική εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών. Είναι συγγραφέας αρκετών δημοσιεύσεων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά με θέμα την Προσθετική, την Εμφυτευματολογία και τα Βιοϋλικά, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αγία Παρασκευή Αττικής με αποκλειστική κλινική άσκηση στην Προσθετική και την Εμφυτευματολογία. Είναι εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Προσθετικής εταιρείας και μέλος του European Prosthodontic Association.

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΠΑΝΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Πολύκαρπος Παπαναγιώτου είναι Χειρουργός Οδοντίατρος – Προσθετολόγος με ειδίκευση από το Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης, ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε την τριετή εκπαίδευσή του το 2010.
Από το 2011, έγινε επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2015 ξεκίνησε την εκπόνηση της Διδακτορικής του Διατριβής στον Τομέα Προσθετολογίας.
Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο και επικεντρώνεται αποκλειστικά με την χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων και την προσθετική αποκατάστασή τους.
Συμμετέχει ενεργά σε Ευρωπαϊκά και Ελληνικά συνέδρια Προσθετικής με ομιλίες και παρουσιάσεις κλινικών περιστατικών. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Προσθετικής Εταιρίας (EPA) και της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

Ο Δημήτρης Κολοβός αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 2013. Στη συνέχεια έγινε δεκτός στο τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα κλινικής εξειδίκευσης στον τομέα της “Προσθετικής” στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες στον τομέα της Προσθετικής και της Εμφυτευματολογίας σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά.

Είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων η Ελληνική Προσθετική Εταιρεία (GrProS), η European Prosthodontic Association (EPA) και η International Congress of oral Implantologists (ICOI).

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΛΗΣ

Ο Δημήτρης Πάλλης, γεννημένος στην Αθήνα, αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 2012. Την περίοδο 2013-2014 υπηρέτησε την θητεία του ως Οδοντίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251 ΓΝΑ). Το 2015 εισήλθε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Προσθετικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει και έχει παρουσιάσει εργασίες σε πληθώρα πανελληνίων αλλά και διεθνών συνεδρίων. Παράλληλα, είναι ενεργό μέλος επιστημονικών εταιριών, όπως η Ελληνική Προσθετική Εταιρία (ΕΛΛ.Π.Ε), European Prosthodontic Association (EPA),  European Association for Osseointegration (EAO), International Congress of Oral Implantologists (ICOI).