Γιώργος Παπαβασιλείου

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου έχει ειδικευθεί στην Προσθετική και σήμερα κατέχει τη θέση του Μόνιμου Επίκουρου Καθηγητή στην Προσθετική στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε πτυχίο Οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1989.  Το 1992 έλαβε Ειδικότητα Προσθετικής και Master of Science από το University of North Carolina at Chapel Hill, ΗΠΑ όπου και δίδαξε για τέσσερα χρόνια .

Το 1999 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2000 έγινε Λέκτορας Προσθετικής στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξελέγη στην θέση του Επίκουρου Καθηγητή το 2005. Τα τελευταία 20 χρόνια διδάσκει Ακίνητη και Κινητή Προσθετική σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό επίπεδο και παράλληλα διεξάγει έρευνα στην Προσθετική σε τομείς που αφορούν την κλινική έρευνα, τα βιοϋλικά και τα εμφυτεύματα. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 70 επιστημονικές εργασίες και έχει λάβει σημαντικά βραβεία.

Επί έντεκα χρόνια διετέλεσε Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Προσθετικής του ΕΚΠΑ, το οποίο οδήγησε στο να βρίσκεται μεταξύ των έξι προγραμμάτων πανευρωπαϊκά που αναγνωρίζονται από την European Prosthodontic Association. Έχει δώσει διαλέξεις και επιστημονικές παρουσιάσεις σε πάνω από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει οριστεί ως κριτής για πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά.  Είναι opinion leader για εταιρείες εμφυτευμάτων και οδοντιατρικών υλικών. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο  από το 1995 αποκλειστικά για προσθετική και εμφυτεύματα. Κατέχει την θέση του Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας.

Σπύρος  Δουκουδάκης

Ο Σπύρος  Δουκουδάκης γεννήθηκε την 4η Ιουνίου 1955 στην Αθήνα, και μεγάλωσε στην Καισαριανή. Σπούδασε Οδοντιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1979. Το 1982 ολοκλήρωσε τα δύο μεταπτυχιακά του προγράμματα (ειδικότητα και MSc) στην Οδοντιατρική Σχολή της Iowa.

Την ίδια χρονιά εξελέγη επίκουρος καθηγητής στο Case Western Reserve University Ohio.

Σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, και έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό εργασιών. Είναι έγκριτο μέλος διεθνώς αναγνωρισμένων Επιστημονικών Εταιριών όπως των American Academy of Operative Dentistry και Academy of fixed Prosthodontics, ενώ είναι μέλος του International College of Dentist και Ιδρυτής του Study club Ενδομυλικής Αποκατάστασης της Προσθετικής Εταιρείας Ελλάδος της οποίας σήμερα είναι Αντιπρόεδρος.

Ασπασία Σαραφιανού

Η Ασπασία Σαραφιανού είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τομέα Προθετολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική  Σχολή του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και παρακολούθησε το  Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Εργαστηρίου Ακίνητης Προσθετικής και Προσθετικής Εμφυτευματολογίας. Ειδικεύτηκε στην Προσθετική στο University of Alabama at Birmingham των ΗΠΑ (Certificate in Prosthodontics, 1992). Απέκτησε το Διδακτορικό της Δίπλωμα  από την Οδοντιατρική Σχολή του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1995.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε χρηματοδοτούμενα Ερευνητικά Προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά στους τομείς των Οδοντιατρικών Βιοϋλικών, της Εμφυτευματολογίας και της Προσθετικής. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε σημαντικό αριθμό Διεθνών και Ελληνικών Οδοντιατρικών Συνεδρίων καθώς και σε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα με έμφαση στην Προσθετολογία, την Επανορθωτική Οδοντιατρική και την Προσθετική Εμφυτευματολογία.

Φώφη Καμποσιώρα

Η Φώφη Καμποσιώρα έχει ειδικευθεί στην Προσθετική και σήμερα κατέχει τη θέση της Επίκουρης Καθηγήτριας στην Προσθετική στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε πτυχίο Οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1989.  Το 1994 έλαβε Ειδικότητα Προσθετικής και Master of Science από το University of North Carolina at Chapel Hill, ΗΠΑ όπου και δίδαξε για ένα χρόνο.  Το 1999 έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2003 έγινε Λέκτορας Προσθετικής στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξελέγη στην θέση της Επίκουρης Καθηγήτριας το 2008.

Τα τελευταία 20 χρόνια διδάσκει Ακίνητη και Κινητή Προσθετική σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό επίπεδο και παράλληλα διεξάγει έρευνα στην Προσθετική σε τομείς που αφορούν την κλινική έρευνα, τα βιοϋλικά και τα εμφυτεύματα. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 70 επιστημονικές εργασίες και έχει λάβει σημαντικά βραβεία. Έχει δώσει διαλέξεις και επιστημονικές παρουσιάσεις σε πάνω από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει οριστεί ως κριτής για πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Είναι opinion leader για εταιρείες εμφυτευμάτων και οδοντιατρικών υλικών. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο  από το 1995 αποκλειστικά για προσθετική και εμφυτεύματα. Τα τελευταία 4 χρόνια έχει εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Προσθετικής Εταιρείας (EPA)  της οποίας θα είναι Πρόεδρος το 2020 και κατέχει την θέση του Ταμία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας.

Πάρις Ραβάνης

Ο Πάρις Ραβάνης ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στην Οδοντιατρική το 2003. Ακολούθησε η στρατιωτική του θητεία στο Υγειονομικό σώμα του Στρατού Ξηράς.Το 2011 έγινε δεκτός κατόπιν εξετάσεων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών του οποίου αποφόιτησε το 2014.

Συμμετέχει με ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Ο τομέας έρευνας του αφορά τα Κεραμικά υλικά και τα Υβριδικά εμφυτευματικά στηρίγματα. Συμμετέχει στην εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών απο το 2007.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα απο το 2008 με έμφαση στην Επανορθωτική Οδοντιατρική. Είναι εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Προσθετικής εταιρείας, μέλος της εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης και ενεργό μέλος της ΙΤΙ (Ιnternational Team for Implantology) από το 2011.

Μένη Χατζηνικολάου

Η Χαριτωμένη Χατζηνικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το 5ο Ενιαίο Λύκειο Κορυδαλλού με Άριστα. Το ίδιο έτος εισήχθη στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, από την οποία αποφοίτησε με το βαθμό “Λίαν Καλώς”, το 2008. Το 2009 ξεκίνησε το Ιδιωτικό της Ιατρείο στον Κορυδαλλό το οποίο λειτουργεί έκτοτε.

Τα επόμενα έτη εργάστηκε ως Άμισθη Επιστημονική Συνεργάτις του Εργαστηρίου της Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας και το 2011 εισήχθη στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Προσθετικής του ίδιου Πανεπιστημίου, στο οποίο ολοκλήρωσε την Κλινική της άσκηση το 2014.

Το 2015 στα πλαίσια εκπόνησης της διπλωματικής της εργασίας συνεργάστηκε με το τμήμα Ειδικών Ιατρείων Απομυελινωτικών Νοσημάτων του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, όπου μέχρι σήμερα παραμένει ως επιστημονικός συνεργάτης .

Στις μέρες μας εργάζεται σαν Επιστημονική Συνεργάτις της Προσθετικής στην Κλινική Συνολικής Αντιμετώπισης Ασθενών της Οδοντιατρικής Σχολής.

Έχει λάβει ενεργά μέλος σε πολλές επιστημονικές συναντήσεις με ερευνητική εργασία ή ομιλία, ενώ είναι συγγραφέας αρκετών ξενόγλωσσων Οδοντιατρικών Εργασιών.

Είναι μέλος της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρίας (ΕΛΛΠΕ), και της ΕυρωπαΪκής Εταιρίας Οστεοενσωμάτωσης (Εuropean Αssotssiation of Οsteointegration, EAO).

Πεδία πρόσφατης δραστηριότητας της αποτελούν η άμεση τοποθέτηση και άμεση φόρτιση οδοντικών εμφυτευμάτων, η αποκατάσταση Οδοντικών φραγμών με ολοκεραμικές αποκαταστάσεις καθώς και η οδοντιατρική περίθαλψη κατ΄οίκον σε ασθενείς με αναπηρία.